10/04/2013

Springvand: 5 uundværlige tips der holder dit springvand rent

Springvand Amaliehaven ved Amalienborg Slot

Springvand Amaliehaven ved Amalienborg Slot

Jeg har ventet på dette øjeblik i månedsvis. Foråret, varmen, byen, der summer af udendørsliv, solbriller, is – og springvand!

Springvand, som bare udspyer det klare, funklende vand i flotte stråler eller bare pibler sagte, rislende og forfriskende – hele sommeren.

Publikum ved ikke, at det er et stort arbejde at holde et springvand pænt og med rent vand.  Vandet bliver beskidt af blade og begroninger. Vinden blæser vandet væk. Solen får vandet til at fordampe og  blive grønt.

For at gøre dit vedligeholdelsesarbejde nemmere har jeg derfor samlet 5 nemme råd.

1. Sørg for at overfladerne i springvandene er rene og pæne, inden du åbner for vandet ved sæsonbegyndelsen.
Det er nemmere at holde vandet klart, når springvandets bassiner er rene. Selv rent vand ser grumset ud, hvis bunden i bassinet er snavset.

Bruger du højtryksrensning til rengøring af springvand vil du opleve, at overfladerne bliver ødelagt. Desuden sidder rødder fra gevæksterne stadig tilbage i små revner og sprækker og venter bare på at komme i vækst igen. Rens derfor med lavtrykssprøjte og et renseprodukt.

2. Tilsæt et vandkonditioneringsmiddel til vandet hver måned for at holde det klart. Det ser pænt ud, og du undgår at skulle udskifte vandet. Det sparer tid og ikke mindst omkostninger.

3. Fjern blade og overfladesnavs i bassinerne løbende og især efter blæsevejr. Blade og snavs tilfører næringsstoffer til vandet og øger pH-værdien, så der opstår algevækst.

4. I perioder med stærk sol eller kraftig blæst får du brug at tilføre mere vand. Samtidig skal du huske at tilføre vandkonditioneringsmiddel i en tilpasset mængde.

5. Doser dit vandkonditioneringsmiddel i den rette mængde i henhold til brugsanvisningen. En overdosering vil kun øge dine omkostninger og risiko for problemer med vandkvaliteten.


TILBUD: Få en sæsonstartpakke – og SPAR 750,00 kr.

10 l CARELA® SPRINGVANDSRENSER  til rensning af overflader værdi kr. 949,00
10 l CARELA® WK holder vandet klart værdi kr.  2.499,00
Fri fragt værdi mindst kr. 300,00
I alt kr. 3.748,00
Din pris inkl. levering kr. 2.998,00 – Du sparer kr. 750,00
*Tilbuddet er ex. moms og gælder til 30. april 2013

Tilbud udløbet
– Giv mig et nyt


Klargøring af springvand – hvordan?

Rens alle overflader med CARELA® SPRINGVANDSRENSER. Produktet blandes med vand og sprøjtes på overfladerne. Lad det sidde og virke i 30 minutter og skyl af med vand.
10 liter produkt dækker 20-40 kvadratmeter.

Rens alle rør, pumper og dyser for kalkholdige belægninger med CARELA® DECALCON  A40. Bland med vand og læg dyserne i blød natten over. Rørene cirkuleres med en 5-10% opløsning, indtil kalken er opløst. Har du andre typer belægninger, så ring.

Vedligeholdelse af springvand i sæsonen

Doser CARELA® WK vandkonditioneringsmiddel i vandet hver måned, og når der efterfyldes vand. CARELA® WK holder vandet rent og klart, så du ikke får brug for, at skifte det ud. Det sparer penge på vandkontoen.
Dosering: 1,5 til 3 dl pr. 1.000 liter vand i springvandet pr. måned.

Rensning af rør og dyser

CARELA DECALCON A40 afkalker hurtigt dine rør og dyser. Opløs produktet i vand og cirkuler det i rørene, indtil kalken er fjernet. Dyserne lægges i et kar med en produktopløsning natten over. Så er de så gode som nye igen. Ring TLF: 70 260 400hvis du vil bestille produkter. Vi leverer fra dag til dag.

Bedste hilsener – og nyd foråret

Bjarne Ravn

Rådgiver vandværker, industri, ejendomsselskaber, søfart og offshore om forsyningssikkerhed, driftsoptimering, energibesparelse og drikkevand.