Legionella bekæmpelse. Få bugt med Legionella på bare 1 dag.

Legionellabekæmpelse

Få bugt med Legionella  bare 1 dag


✓ Test af vandinstallationer på stedet

- Sporing af legionellaårsag på få timer

✓ Begynder bekæmpelse samme dag

- Vores akut-team er klar hvis uheldet er ude

✓ Legionellaprøver med gratis rådgivning

- Få dit eget test-kit. Svar på ½ time

✓ Vi har bekæmpelsesteams i hele DK

-  Også i nærheden af dig

- du får en prisidé samme dag

Få fjernet Legionella på 1 dag med moderne udstyr

Vi har samlet de mest moderne og effektive metoder, produkter og udstyr til at opdage og bekæmpe Legionella. Det betyder du som noget helt unikt i Danmark kan få kontrolleret for og bekæmpet Legionella på bare 1 dag.

Det vigtigste råd vi kan give efter 20 år i branchen er: få løst Legionella problemerne hurtigst muligt. 

Sygdomsspredelsen skal stoppes, den dyre nedentid skal minimeres, PR mareridtet skal undgås.

Hos Aquatex får du det mest effektive og miljøvenlige rensekoncept til at finde og fjerne legionella i vandsystemer. Både bakteriernes næringsstoffer og bakterierne er elimineret i løbet af bare 1 dag.

Gennem vores akut-service kan du oven i købet kontakte os døgnet rundt, hvor vi rykker ud med det samme og bekæmper legionella.

NB: Alle henvendelser behandles med stor diskretion

Fordele ved Aquatexkonceptet

 • Bekæmpelsen sker på 1 dag. Minimal: nedetid, sygdomsspredelse og PR-mareridt
 • Smittekilde spores på kun 1-2 timer selv i meget store bygninger som skoler, plejehjem, sygehuse, kontorbygninger samt skibe.
 • Ingen ventetid på vandanalyser - vores præcise LuminUltra giver svar på stedet på 3 minutter
 • Øjeblikkelig dokumentation for Legionella-fri vandsystemer
 • Vi rykker ud i hele landet - døgnservice

Sådan foregår en Aquatex Legionella bekæmpelse

1.

Kontrol: Med LuminUltra tester vi dit vandanlæg for Legionella på kun 1 time. Vores specialister noterer samtidig hvilke tiltag der kan afhælpe risikoen for Legionella.

Du får en rapport med forslag til forbedringer i installationen. 

2.

Bekæmpelse: Aquatex' patenterede og miljøvenlige produkter renser og desinficerer dine vandinstallationer i 2 tempi, så de bliver helt rene og bakteriefri. Rene rør gør det langt vanskeligere for bakterier at formere sig. Det tager sjældent mere end 1 dag at rense et vandanlæg.

3.

Vandprøve: Straks rensningen er afsluttet foretager vi vandanayser, som samme dag dokumenterer effekten af legionellabekæmpelsen. Det vil sige at du på 1 dag kan få kontrolleret, bekæmpet og dokumentation for at problemet er fjernet. Det er der ingen andre der kan gøre hurtigere


Få LuminUltra og forbliv på forkant med Legionella 

LuminUltra Water Test - præcise vandanalyser på 3 minutter

LuminUltra Water Test - præcise vandanalyser på 3 minutter


Det tager typisk 14 dage at få svar på en Legionella vandanalyse ved et laboratorie - og det er tid hvor Legionella kan få lov at sprede sig.

LuminUltra vandanalyse kan måle ultrapræcist for alle bakterier, inklussiv legionella, på bare 3 minutter. Det gør det til et vanvittigt godt værktøj til at forebygge og bekæmpe Legionella. 

Med LuminUltra kan du selv udtage vandprøver, lave vandanalyser, spore forureningskilder, dokumentere vandkvaliteten og meget mere.

Når du løbende tager vandprøver med LuminUltra opdager du problemet før folk begynder at blive syge.

LuminUltra bruges i dag af ejendomsadministratorer, kommuner, skibsindustrien, vandværker mm. fordi at de er forpligtiget til at levere rent vand til Deres forbrugere.

Er du fra et vandværk så klik her

Aquatex Water Management har diskret hjulpet kommuner, ejendomsselskaber, vandværker, industrien og søfarten af med bakterier siden 2001.

Få minimeret muligheden for Legionella permanent - lad os mødes

Vil du og dine kollegaer gerne høre mere så book et møde med en af vores legionellaspecialister og så kan vi sammen se på Jeres behov og udfordringer ift. Legionella og bakterieudvikling.

Her kan vi bidrage med et indblik i de nyeste metoder til at finde, fjerne og forebygge legionellabakterier.

Du får også demonstreret udstyret LuminUltra Water Test, som gør dig i stand til selv at udføre perfekte vandanalyser for bakterier på få minutter pr. test.

Efter mødet ved I præcis hvad der skal til for meget enkelt at minimere risikoen for, at borgere, medarbejdere eller passagerer bliver udsat for legionærsyge i Jeres bygninger.


Andre legionella produkter

Vandprøver, vandanalyser og bekæmpelse af bakterier

Bestil en Legionella laboratorieprøve

Få udtaget en prøve fra et laboratorie. Når du få svaret tilbage tilbyder vi en ½ times vejledning med i prisen

 • Tester for alle typer af Legionella
 • Få ½ times vejledning
 • Ca. 14-20 dage fra bestilling til svar
HydroSense Legionella Test Kit - test for legionella på 25 minutter

Få et HydroSense Legionella Test-kit

Få klar besked nu, om du har legionella i dit brugsvand eller kølevand! Simpel test som alle kan anvende

 • Få svar på 25 minutter
 • Præcision på under 100 cfu/l
 • Test selv hvor du vil
Filt'N'Ray brusehoved

Filt'N'Ray brusehoved

Filt'N'Ray 2G Legionella brusehoved

Brusehoved med indbygget filter som øjeblikkeligt fjerner legionella og andre vanddrevne patogener fra dit brusevand. 

 • Hurtig og enkel montering
 • Holder 1-4 måneder afhængig af brug
 • 100% beskyttelse mod legionella

Generel viden om Legionella

Hvad er symptomer på Legionella?

Bliver flere syge på din arbejdsplads eller i dine bygninger? Får du ikke jævnligt tjekket og renset dine vandinstallationer? Du hører om det ene Legionella tilfælde efter det andet? Ja, for der er i snit over 200 tilfælde om året i Danmark - af kendte tilfælde..


For ofte ved man ikke det er Legionella man har med at gøre. Det skyldes at i starten minder legionærsyge om en almindelig influenza. Hoste, opkastning og ømme led efterfulgt af en stærk lungebetændelse. Legionella dræber i 15% af tilfældende.

Hvor findes Legionella?

Legionella findes naturligt i drikkevand og forekommer derfor overalt. Under de rette betingelser formerer legionellabakterierne sig og vil kunne udgøre en fare for ikke mindst befolkningsgrupper med lavt immunforsvar så som gamle, børn og syge.


Når bakterierne får lov at udvikle sig i fx varmtvandssystemer, bliver det farligt. Legionella er i vandet og faktisk gemmer 90 % af legionella bakterierne i biofilmen som opstår inde i alle vandrør. I stillestående vand og i vand mellem 25 og 45 grader formere Legionella sig hastigt. Det er desværre også samme temperatur som de fleste af os godt kan lide brusevandet har.

Hvordan smitter Legionella?

Legionellabakterien smitter kun hvis den indåndes, typisk via småvanddråber (aerosoler) som fx forekommer når du åbner for en bruser. Det er dog langt fra altid at man kan se aerosoler. Køletårne kan også indeholde Legionella, og her kan aerosolerne kan sprede sig over meget store geografiske områder og bebyggelser


Man bliver ikke syg af at drikke vand med Legionella og det kan heller ikke overføres mellem mennesker. Du kan hverken lugte eller smage Legionella.

Typisk er det de lidt svage som bliver ramt, men desværre er vi ramt af en kraftig stigning af Legionella tilfælde i Danmark i de seneste år.

Hvordan finder man ud af om der er Legionella-fare?

Ved at få taget vandprøver får du svar på om der er for mange Legionellabakterier i dit vand. 


Det er vigtigt at man tager vandprøverne de mest kritiske steder, som typisk er det varme vand ved bruseren eller fra den vandhane der ligger længst væk fra varmtvandsbeholderen.

Dårlige råd - nej tak

Når du bliver tilrådet at bekæmpe legionella i dit varmtvandssystem med chockkloringer eller opvarmning til 70 grader c - så sig pænt NEJ TAK, for det løser ikke problemet!


Chockkloringer og opvarmning af vandsystemer slår kun legionellabakterierne i vandstrømmen ihjel. 90% af bakterierne bor og lever i installationernes belægninger og biofilm. De tager kun mindre skade af behandlingen og giver dig snart legionellaproblemer igen.
Først når belægninger, slam og biomaterialer fjernes helt, kan man sikre en effektiv desinfektion og fjernelse af alle legionella- og psedomonas bakterier.


Vi kan noget andre ikke kan...

Bakteriebekæmpelse siden 2001

Siden 2001 har vi specialiseret os i at forebygge og bekæmpe bakterier. Vi kender den hurtigste vej til rent vand

Akutservice - døgnet rundt.

Tid er afgørende for at minimere omfanget af problemerne. Vi sørger for du hurtigt har en komplet løsning

Vandanalyser uden ventetid

Vandanalyser uden ventetid

Få tjekket for bakterier og evt. årsagen hertil, samme dag vi besøger dig. Spar flere ugers bekymringer og få løst problemet nu. 

Vi betjener hele danmark

Vi betjener hele Danmark

Vi råder over mere end 40 samarbejdspartnere fordelt i hele landet. Dermed kan vi sætte folk på din opgave alt efter omfang og krav.