Nyheder


Vi opdaterer løbende med viden fra vores daglige arbejde med bakteriebekæmpelse

16 døde af legionella

Legionærsygen, som skyldes legionellabakterier i det varme vand, blev først opdaget i 1977. Siden har bakterierne kostet mange dødsfald. 15-20.000 dør hvert år alene i Europa. Det vil Aquatex med et nyt produkt til vandbehandling være med til at reducere.

I Tyskland og Norge har man indført love om løbende kontrol af varmtvandsinstallationerne. Det har resulteret i, at antallet af smittede med legionærsygen er faldet betragteligt.

Legionellabakterierne findes naturligt i drikkevand, men er ikke farlige at drikke. Bakterierne smitter gennem indånding af de fine vandråber fx når man tager brusebad. De mest udsatte grupper er syge, ældre og børn med nedsat immunforsvar.

Legionellabakterierne er vanskelige at komme til livs, fordi de lever og gemmer sig i slam og belægninger i vandbeholdere og rør. Der er de også beskyttet mod kloringer og opvarmning af vandsystemerne. De oftest anvendte forsøg på at slå bakterierne ihjel.

Sikker bekæmpelse

Den mest sikre metode til at blive af med de farlige legionellabakterier er at få efterset sine vandinstallationer, få dem renset og få installeret et effektivt AnodiX vandbehandlingssystem, der kan forebygge dannelse af nye legionellaklynger.

Effektivt våben mod legionella vises på Ajour 2014 i Odense

Aquatex – Water Management præsenterer på Ajour 2014  – Erhvervsmessen for maskinmestre – i Odense Congress Center det sidste nye i kemikaliefri legionellaforebyggelse i vandsystemer.

Få guides og kursus i legionella og vandprøver nu!

- Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev