20 år uden bakterier førte til anskaffelse af LuminUltra

20 år uden bakterier

førte til anskaffelse af LuminUltra

Jeg finder guldkorn helt uventede steder, når min vej falder forbi store og små vandværker.
Forleden snubler jeg over over en hel guldgrube hos Ikast Vandværk amba. Jeg ved godt, at driftslederen, Lars Nørgaard er skarp, men han overrasker alligevel igen.

Vi udveksler erfaringer om, hvordan han bruger LuminUltra i det daglige vandværksarbejde i Ikast og andre steder.
Det vil føre for vidt, at komme ind på alle gode tips her. Der skal også været noget til de kommende ERFA-møder for LuminUltra-brugere.

Men du skal alligevel have denne vigtige godbid.

Lars tager vandprøver hver uge

Lars tager vandprøver hver uge med LuminUltra efter et fastlagt program for egenkontrol, som han logger i LuminUltra Cloud. Det er meget almindeligt.
I dag har han allerede en imponerende mængde data og flotte grafiske kurver over vandkvaliteten på de forskellige målepunkter.

LuminUltra-cloud-kurve

Han kan til enhver tid dokumentere, at vandkvaliteten historisk har været i orden.
Hvor meget nemmere tror du ikke det er over for myndighederne, hvis der skulle opstå et bakterieproblem?
Bare læs vores data, siger han.
Vandet er i orden.
Vi har styr på det.
Vi løser hurtigt et problem på forkant, hvis der er væsentlige afvigelser.

Prøv Selv Hurtig-Analyser med en LuminUltra Hos Dig

Prøv LuminUltra

Udfyld felterne herover og prøv LuminUltra Water Test helt Gratis.
Du prøver at tage 3 vandprøver og analyserer dem hos dig.

Værditip: Ingen ventetid på vandprøver i Ikast

Lars Nørgaard har en aftale med Eurofins, at det fortæller præcis hvor og hvornår der bliver udtaget akkrediterede vandprøver på de i forvejen udvalgte kontrolsteder på Ikast Vandværk.
Samtidig med at Eurofins tager en vandprøve, sender han sin egen erfarne prøvetager ud og tager 2 - TO - vandprøver på akkurat samme kontrolpunkt.

Ikke nok med det. Han udtager vandprøver på 1-3 kontrolpunkter på strækningen fra kontrolpunktet for den akkrediterede vandprøve og baglæns på nettet indtil afgang vandværk.

På den måde kender han vandkvaliteten på hele strækningen fra vandværket og ud til punktet for den akkrediterede prøve til sammenligning, hvis den akkrediterede prøve skulle vise noget uventet.

Tilbage på vandværket analyserer Lars alle vandprøverne og indfører resultaterne i LuminUltra Cloud administrationssystemet.

Kender resultatet på minutter af obligatoriske vandprøver

Normalt er der ingen problemer. Han ved på denne måde, at vandet er rent helt inde fra vandværket og ud til det sidst kontrolpunkt. Der kommer ingen overraskelser. Ikke noget med at blive vækket af en SMS med dårlige vandanalyser midt om natten. Ingen risiko for at rode rundt i dagevis efter bakterier fra en analyse med overskridelse af værdierne.

Med den kontrol kender han det forventede resultat af den akkrediterede vandanalyse flere dage, før den kommer. Det er sikkerhed. Det er forsyningssikkerhed af 1. Klasse. Det giver ro.

Hvad gør du uden LuminUltra

Har du ikke allerede adgang til LuminUltra og selv kan tjekke de obligatoriske vandprøver med det samme, så bare ring til os, så kommer vi. 

Hos Don's Vandanalytisk, som råder over en LuminUltra, kan du bestille både akkrediterede vandprøver og LuminUltra hurtig-analyser på samme tid.

Hvorfor i alverden købte du LuminUltra??

Lars fortæller allerede da jeg kommer, at han ikke har haft bakterieproblemer på vandværket i 20 år.

Det spøger under hele mødet i min hjerne.

Til sidst kan jeg ikke dy mig: Lars, hvorfor i alverden investerer du i LuminUltra, når du aldrig har bakterieproblemer???

Det gør jeg, siger Lars eftertænksomt, fordi jeg har altid holdt en meget høj hygiejnestandard, men jeg vidste aldrig, om det var tilstrækkeligt.

Nu ved jeg det med sikkerhed. For jeg kontrollerer det selv periodisk i min plan for egenkontrol med LuminUltra.

Hent Gratis Brochure på LuminUltra

LuminUltra brochure 2018
Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: