Aquatex nyheder

Gå på toilettet og bliv testet for Covid-19

Overvåg udviklingen i Covid-19 smitte for et helt område på bare 2 timer ved at teste spildevandet for SARS-CoV-2 virus med GeneCount qPCR.

Forestil dig, at når du skyller ud på toilettet, bliver spildevandet for hele dit område testet for SARS-CoV-2 virus. I løbet af 2 timer kan man se, hvordan Covid-19 smitten har udviklet sig, uden at skulle teste tusindvis af personer igen og igen.

Test spildevand for Covid-19

Det er dyrt at Covid-19 teste alle personer

Test af mange personer for Covid-19 gentagne gange er både tidskrævende og dyrt. Der er allerede udført over 9 millioner persontests i Danmark.
Samtidig giver test af personer ikke det fulde overblik over smitten, fordi

  • personer med symptomer testes oftere
  • Personer, der er uden symptomer men smittebærere, testes ikke altid
  • kun 70.000 personer bliver testet på samme tid landet over

Nyt testudstyr tester Covid-19-smitte i en hel by på 2 timer

Med nyt mobilt qPCR testudstyr kan man nu teste en hel by for Coronasmitteudbredelse på bare 2 timer ved at analysere spildevandet på renseanlæggene for SARS-CoV-2 virus.

Det nye testudstyr, GeneCount™, er udviklet af LuminUltra Technologies Ltd., som i marts 2020 udviklede kliniske Covid-19 test til Sundhedsministeriet i Canada og siden har leveret 10 mio. test.

GeneCount™ RNA-qPCR er mobilt testudstyr og kan benyttes til analyse af spildevand direkte på renseanlægget og deres pumpestationer samt ved afløb hos skoler, sygehuse, plejehjem, kontorbygninger, slagterier, sportscentre.

Afslører hvis bare 1 ud af 1.000 er smittet

En enkelt analyse af en portion spildevand kan afsløre, hvis bare 1 ud af 1.000 personer i et område, hvor spildevandet kommer fra, er smittet.

  • Det tager kun 2 timer af udføre 15 analyser
  • Få overblik over Covid-19 smitteudviklingen i næsten realtid
  • Test spildevand fra 1.000 personer billigere end en enkel persontest

Bor der i et område 20.000 indbyggere, kan et renseanlæg med GeneCount™  testudstyret  opdage det, hvis bare 20 personer er smittede, viser erfaringer fra Canada og USA.

Sikker smittevurdering 6 dage tidligere

Spildevandsanalyser giver et bedre beslutningsgrundlag, fordi alle personer er med i testen - og hver dag.
Både syge, syge uden symptomer og raske.

Samtidig viser erfaringer allerede fra Canada, USA og Holland, at test af spildevand giver et billede af smitteniveauet 6 dage hurtigere end ved test af personer. 

  • Luk kun ned i områder med smittefare
  • Luk op for samfundet og erhvervslivet, hvor smittetrykket er under kontrol.

Gør test af spildevand til en del af kampen mod Covid-19

Ja, kontakt mig med flere informationer om test af spildevand og priser på køb og leje af GeneCount

Test af spildevand for SARS-CoV-2 vil blive en game changer i kampen mod Covid-19 som supplement til kliniske persontest.

Et hurtigere, billigere og mere præcist beslutningsgrundlag ved test af spildevand vil gøre reaktionstiden for indgreb kortere og holde samfundet mere åbent.

Få et legionella opslagsværk

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du et opslagsværk fyldt med tips til, hvordan du skal håndtere legionella i forskellige situationer.


Søg efter det du mangler på hele hjemmesiden: