Aquatex nyheder

Alle vandværker rammes af dette klimaproblem

Alle vandværker rammes af dette klimaproblem - oversvømmelser

Forleden var jeg på Kolding-egnen for at hjælpe en af vores vigtigste industrier med et bakterieproblem på fabrikken, og jeg var nær endt i en af de utallige oversvømmelser på vejen fra Fyn.

Jeg kom til at tænke på TREFOR og alle de andre vandforsyninger på strækningen, der er under pres fra de store oversvømmelser.

Er der revner i vandledningerne, får du bakterieproblemer

Er der revner i vandledningerne og bliver trykket tilstrækkeligt stort fra oversvømmelsernes betydelige vandmasser, så er der øget risiko for indsivning af overfladevand og dermed af både coliforme og e.coli bakterier.

Det er en fare, vandværkerne ikke kan sidde overhøring.

Hurtig-analyser med LuminUltra afslører bakterieproblemer på minutter

Derfor er det ultravigtigt at foretage ekstra vandanalyser på ledningsnettet under oversvømmelser for at opdage eventuelle utætheder på vandledningerne og deraf følgende bakterieproblemer i tide.

Hurtig-analyser med LuminUltra, giver dig helt uafhængig af baselines det totale antal bakterier (cATP) på et hvilket som helst kontrolpunkt, du måtte have brug for på minutter.

Finder du bakterieproblemer, kan du med det samme spore fejlkilden med flere LuminUltra-analyser, inden det bliver til en større forurening med forsyningsstop, kogeanbefalinger og syge forbrugere.

Jeg ved, at vandværker med adgang til hurtig-analyse testværktøjer udfører flere vandanalyser i situationer, hvor der vejrmæssigt er større risiko.

Det minimerer omkostningerne til udforudsete bakterieproblemer og giver en større sikkerhed for forbrugerne.


Det kan du høre mere om på Aquatex LuminUltra ERFA-Seminar 2020 - den 22. april i Vissenbjerg - se det omfattende program her.

Få et legionella opslagsværk

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du et opslagsværk fyldt med tips til, hvordan du skal håndtere legionella i forskellige situationer.


Søg efter det du mangler på hele hjemmesiden: