Aquatex nyheder

4. marts 2014 – presseinformation fra Bjarne Ravn, Aquatex

Den 22. marts er udråbt som FN’s Internationale Vanddag, og temaet i år er renere vand og energibesparelser.

Det giver Aquatex fra Faaborg en række bud på allerede den 5. marts, når dørene åbnes for seminaret Aquatex Drikkevandsdag 2014 i Lindø Industriparks Konferencecenter.

100 vandværksfolk til Fyn

Henved 100 vandværksfolk med chefer og servicepersonale fra hele landet er tilmeldt seminaret for at høre om opnåelige energibesparelser på op til 40-50% på de danske vandværker.

Desuden byder dagen på gæsteindlæg om biofilm i vandsystemer af civilingeniør Bent Lyager, Syddansk Universitet, samt hvordan vandværkerne kan beskytte drikkevandet i rentvandstankene bedre ved konsulent Kristian Eldevig fra BASF.

Aquatex præsenterer desuden nye renoveringsmetoder til drikkevandstanke, renseprodukter og renseudstyr på seminaret.

Deltagerne får også en enestående rundvisning i Lindø Industripark med en gennemgang af den historiske udvikling fra Maersk til ny vækst.

Millioner i besparelser på vandværker

Ud over lønomkostningerne udgør energiforbruget den største udgiftspost på vandværkernes budgetter. Derfor er det af stor betydning, når vi gennem praktiske projekter, har oplevet besparelse på op til 50% i energiforbruget på vandets vej fra jorden og indtil vandværkerne. Kan vi overføre vores erfaringer til alle vandværker, vil det betyde besparelser på mange millioner kroner og et nedsat udslip af tusinder tons CO2.

Fyn er med i front

Det er dejligt, at vi kan være med til at sætte Fyn på Danmarkskortet med dette seminar, som med ca. 100 tilmeldinger er ny rekord for vores arrangementer. Vi glæder os til at udveksle erfaringer med de mange dygtige drikkevandseksperter, så vi fremover kan være med til at sikre produktionen af rent drikkevand med et minimalt energiforbrug, slutter Bjarne Ravn.

Billigere drikkevand

Når vores drikkevand kan produceres billigere, vil det både komme forbrugerne til gode i form af prisnedsættelser, men også miljøet bliver bedre på grund af det reducerede CO2-udslip.

Aquatex fra Faaborg er specialist i drikkevand og åbnede i efteråret 2013 en afdeling for marineservice i Lindø Industripark. Der er brug for rent drikkevand i skibe, toge, fly, i industrien og i vores huse, derfor er rent vand et forretningsområde med gode muligheder for vækst.

Aquatex markedsfører sine rensemetoder og produkter gennem samarbejdspartnere i Danmark og Sverige.

Få et legionella opslagsværk

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du et opslagsværk fyldt med tips til, hvordan du skal håndtere legionella i forskellige situationer.


Søg efter det du mangler på hele hjemmesiden: