Det rene vand sikret i Fårevejle
- Sådan renoverer du dine rentvandsbeholdere - vigtigt tip

I torsdags viste Fårevejle St. Bys Vandværk med driftsleder Ole Hansen og formand Ib Børge Jensen sammen med Aquatex stolte deres 3 nyrenoverede rentvandsbeholdere frem for Odsherred Kommunes drikkevandsansvarlige, Danske Vandværker og vandværkets bestyrelse. Avisen var også på pletten og leverede denne artikel.

Læs om beholderrenoveringen i Danske Vandværkers Vandposten marts 2016
Du skal have lidt tålmodighed for at finde artiklen helt bagerst i bladet side 67.

Renovering af rentvandsbeholdere hos Fårevejle Vandværk

Renovering af tanke er hovedtema på vandværksmessen i Roskilde den 29. januar

Projektchef Kim Jessen fra Aquatex - Water Management har været hovedentreprenør på renoveringsopgaven for Fårevejle Vandværk, der løber op i en god million kroner, inden det rene vand fra de 3 fine rentvandstanke igen forsyner områdets bebeboere de næste mange år.

Vores 3 gamle betontanke og iltningstårn er fremtidssikrede efter en gennemgribende renovering af Aquatex. Det vigtigste vi lærte under tankrenoveringen var, at havde vi ikke tømt og renset beholderne før inspektionen, havde vi ikke fundet alle skader, der trængte til en udbedring.

Ole Hansen 
Driftsleder, Fårevejle St. Bys Vandværk

TIP: Tøm rentvandstankene og undgå en forurening

Tankene er fra 1958, og selv om betonen ser solid og stærk ud, er den alligevel som så mange andre nedbrudt af vand og tidens tand. Det opdager vi kun, når tanken bliver tømt for vand og grundigt afrenset, viser dyrtkøbte erfaringer, siger Kim Jessen.

Vi har renoveret en række rentvandsbeholdere på vandværker i ind- og udland det seneste par år, og på hver eneste opgave har vi fundet flere katastrofale fejl, der aldrig var kommet frem, hvis ikke vi havde tømt tankene og renset dem grundigt af inden inspektionen.

Betontanke nedbrydes med tiden, slår revner og bliver utætte, viser vores praktiske erfaringer, som stemmer godt overens med den nyeste forskning hos Teknologisk Institut og DTU.

Projektchef Kim Jessen

Renovering af tanke er billigere

Heldigvis kan vi med de nyeste metoder og produkter renovere gamle rentvandsbeholdere, så de bliver flottere, mere modstandsdygtige over for nedbrydning og byder på lettere vedligeholdelse, fortæller Kim, og det er billigere end at bygge en ny.

Hvordan renoverer jeg mine rentvandsbeholdere?

Kom på vandværksudstilling i Roskilde den 29. januar og se et udvalg af de rystende billeder med graverende fejl fra 2 års tankinspektioner.

Samtidig kan du få en gennemgang af forløbet i en tankrenovering. Dine betontanke holder heller ikke evigt.

Ring 70 260 400 og aftal et møde på standen. Interessen er stor.

Vi kommer selvfølgelig også til udstillinger senere på året i Aars og Fredericia og fortæller om tankrenoveringer.

Få en snak om inspektion af tanke og et overblik over din risikoprofil

Er din rentvandsbeholder over 25 år gammel eller har du ikke fået den inspiceret grundigt med tømt tank iden for de sidste par år, så RING TLF: +45 70 260 400 og få en snak om, hvordan det foregår.

Vil du være med til at dele viden om vedligeholdelse af rentvandsbeholdere, så tilmeld dig her.
Vi samler ny viden fra praktiske opgaver på vandværker i Tyskland, Norge, Sverige og Danmark, fra udstillinger, seminarer og universiteter - og fra dig. Så tilmeld dig nu.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: