Sådan Nedsætter Du Vandværkets Energiforbrug På 3 Dage

Bjarne Ravn, AquatexSer du, Aquatex har haft importen af de effektive CARELA ® renseprodukter siden 1992 og har løst mange rensnings- og desinfektionsopgaver hos vandværker i hele Danmark. I de senere år har vi fået mere fokus på at opnå energibesparelser på vandværkerne.

Små belægninger koster meget energi

Ved du, at selv belægninger på få millimeter i dine råvandsledninger forøger dit energiforbrug til pumperne voldsomt.
Teknologisk Institut har i rapporten "Udredning om fysisk vandbehandling for løsning af kalkproblemer i vandinstallationer" belyst problemet og anbefaler at rense ledninger og rør for at nedbringe energiforbruget.

Med de stadig stigende energipriser er det et område, hvor du opnår øjeblikkelige besparelser på få dage.

Prøv lige at kravle igennem et rør

Forestil dig, at du skal kravle igennem et stort rør med masser af plads. Det går nok ikke uden visse anstrengelser men alligevel nemt.
Hvis det samme rør nu bare er lidt mindre på grund af belægninger og overfladen er ru, hvordan tror du så, det bliver at komme igennem? Blodtrykket og pulsen kommer godt op i det røde felt. Mon ikke?
Sådan er det også med vand, der skal passere et rør med formindsket diameter på grund af okker-, kalk- og manganbelægninger. Det kræver større pumpekraft og mere energi.

Hvornår kan du med fordel rense dine ledninger

Rensning af råvandsledning med rensegrise i AssensEn god ide kunne være at se i dine notater, hvornår dine råvandsledninger blev renset sidst. Ud fra notaterne kan du anslå tidpunktet for næste rensning.
Er du i tvivl, kan vi hjælpe dig med en kamerainspektion af råvandsledninger.

Vælg mellem mekanisk eller kemisk

Dernæst kan vi sammen se på forholdene hos dig og komme med et overslag på en rensning. Jeg kan tilbyde dig både mekanisk rensning med rensegrise/luft/vand eller en kemisk rensning. Uanset hvad der er mest optimalt for dig, fjerner vi alle typer belægninger.

En rensning på få dage sparer energi i op til flere år

Vi har netop afsluttet en renseopgave med efterfølgende desinfektion på råvandsledninger fra 4 boringer og ind til forsyningen. Har du lyst til at se vores dokumentation – eller få en reference, kan du bare kontakte mig.
Renseopgaven blev udført for at energioptimere og for at nedbringe risikoen for en forurening.

Få råd om at spare energi ved at rense råvandsledninger

Få Energispareråd herVenlige hilsener

Bjarne Ravn

TLF: +45 70 260 400PS: En rensning af dine råvandsledninger er en investering i et mindre energiforbrug.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: