Bøgskov VVS giver nu sine kunder, svar på om deres vand bør drikkes, på stedet - uden at involvere tredjepart.

Efter 2 nylige opgaver, hvor Aquatex har været ude at måle for bakterier med LuminUltra, og hvor Bøgskov havde udført VVS arbejde, steg Johnny Bøgskovs interesse for LuminUltra så meget, at han endte med at købe sit eget LuminUltra udstyr. Læs her hvorfor.

Erhvervsdrivende VVS'er med livslang brancheerfaring 

Johnny Bøgskov, som ejer Bøgskov VVS, har haft egen virksomhed i 30 år og har pt. 10 VVS'ere ansat. Derudover er Bøgskov VVS en del af det store samarbejde Bedre Bad - Bedre Energi.
Johnny har for nyligt valgt, at investere i LuminUltra. Vi har taget en snak med ham om, hvorfor han tror på, investeringen i LuminUltra hurtige vandanalyser, kommer til at tjene sig hjem.  

"Det der særligt fangede mig, ved LuminUltra, var hastigheden den kan diagnosticere vandet."

Johnny Bøgskov - direktør i Bøgskov VVS

De helt store fordele for VVS-forretningen

Løser hele problemet for kunden ved bakterieproblemer

Den normale procedure, ved potentielle bakterieproblemer er, at man skal have fat i et laboratorie, til at tage vandprøver. Efter en 1-2 ugers ventetid, får man så svar på, om vandet kan anvendes eller ej. Det betyder man efterlader kunderne uden vished for, om de kan drikke deres vand eller ej i 1-2 uger. Nu hvor Bøgskov VVS har fået LuminUltra hurtige vandanalyser, kan de på stedet afgøre om kunden må bruge vandet. Det er en god service overfor kunderne og en ny måde at tjene penge på.

Undgår at andre giver løsningen på bakterieproblemet

Bøgskov VVS har nu den fordel, at selv kunne gå ind og lave målingen på vandkvaliteten selv og dermed lav diagnosticere ved hjælp af LuminUltra.

"Så kan vi se hvor det er henne i installationen hvor vi har problemerne og dermed også være dem der kommer med et bud på hvordan problemet kan løses. F.eks. ved at udskifte dele af installationen, fjerne blinde ender og hvad det nu er der kan være smart i den pågældende installation. Man kan sige det giver en mere helhedsorienteret tilgang til løsningen i fremtiden." siger Johnny Bøgskov.

4 fordele ved at have LuminUltra i sin værktøjskasse ifølge Johnny Bøgskov

 • Med det samme fortælle kunden, om de kan bruge deres vand
 • Hurtig finde de steder i installationen, hvor bakterieproblemet er størst
 • Løse hele opgaven selv, uden at have brug for tredjepart, til at lave vandanalyser
 • Sikre sig at det er dem, der kan give et bud på, hvordan bakterieproblemet skal løses

Hvordan er det at bruge LuminUltra

Søren skal arbejde med vandanalyser for første gang i sine 34 år som VVS'er

Søren har været VVS’er siden 1986 og har været ved Bøgskov VVS siden årtusindskiftet. Han har aldrig arbejdet med vandanalyser, før hans chef, Johnny, en dag kom og spurgte, om det var noget han kunne have lyst til. Han indrømmer at han var spændt på hvad det var og hvad det indebar.

Sådan kom Søren i gang med LuminUltra hurtige vandanalyser?

Søren fik først en grundig instruktion af Aquatex og herefter hjælp til de første prøver.

Herefter var det nemt nok at bruge LuminUltra, fortæller Søren. Man skal sørge for at være skematisk, så prøven ikke bliver smittet med noget andet. Det er også vigtigt at få gjort tingene i den rigtige rækkefølge, når man analyserer prøven, siger Søren.

"LuminUltra virker fint, er hurtigt og nemt. Det er ikke svært. Det tager ikke længe, at lave en prøve, når du først har lært det"

Søren VVS-teknikker hos Bøgskov VVS

LuminUltra giver en ekstra ydelse vi kan tilbyde kunden

Søren ser, LuminUltra hurtige vandanalyser, som en ekstra ydelse, de kan tilbyde deres kunder. 

Hvis han kommer ud til en installation, hvor vandet lugter grimt eller vandet ikke er varmt nok, kan han med med LuminUltra, med det samme, give kunden svar på, om der skal lukkes for hanerne. Samtidig kan de også, efter de har skyllet, skiftet rør, varmebehandlet osv., dokumentere med LuminUltra, at vandet er fint igen.

Kan udstyret det det lover?

En anden overvejelse Johnny Bøgskov havde, var om LuminUltra, kunne løse opgaven, med at finde ud af hvor mange bakterier, der er i en installationen og hvor er problemet størst i installationen. Det tror Johnny på at de kan med LuminUltra.

"Som det ser ud, ligner det LuminUltra udstyret, gør det, vi er blevet lovet. Det måler bakterieforekomsten eller det måler på energistoffet i bakterierne, men det er sådan set lige meget, for det giver jo det samme resultat.

Og så er det hurtigt" siger Johnny Bøgskov.

Hvem får brug for at få foretaget hurtige vandanalyser

Johnny Bøgskov forestiller sig, kunderne til deres hurtig analyser, bliver virksomheder i lokalområdet som f.eks.:

 • Fødevareproducerende virksomheder
  Der er en række fødevarevirksomheder i Bøgskovs lokalområde, som bruger vand som ingrediens
 • Boligforeninger og hoteller
  Har store vandinstallationer og mange mennesker, som benytter dem.
 • Kommunen
  Herunder særligt plejehjem, hvor der er et stort behov for at sikre beboerne mod legionella. Det kunne sagtens også være daginstitutioner, kantiner, kontorer med mere

Samarbejde hjælper kollegaer og giver mere omsætning

Bedre Bad - Bedre Energi: Så har Bøgskov VVS yderlige, den særlige ting, at de er medlem af Bedre Bad - Bedre Energi. Her har de i det syddanske område,  tæt på 20 rigtige gode samarbejdspartnere, som ikke har LuminUltra, men som har behov for, at få lavet en vandanalyse, en gang imellem.

Dansk drikkevandskontrol: Herudover er Bøgskov VVS, medlem af dansk drikkevandskontrol, hvor de kaver eftersyn og kontrol af vandinstallationer, i virksomheder, boligforeninger, plejehjem osv. ift. de risikoer, der er i vandinstallationen. Her er det endnu en service de kan tilbyde i den sammenhæng

LuminUltra hurtige vandanalyser og de 2 ovenstående samarbejder finder Johnny Bøgskov god synergi i.

Kan det betale sig at investere i LuminUltra?

Johnny har en tro på, at måling af bakterier er en del af fremtiden og at der er nogen, der kommer til, at udføre disse målinger. Han ser det ikke, som et helt nyt forretningsområde, men mere som en udvikling af et område, som de ikke er så udviklet på endnu.

Overvejelserne inden køb gik på, om de kunne få investeringen i udstyret, hjem igen. Her har Johnny en langsigtet strategi, hvor LuminUltra, skal tjene sig selv hjem, i løbet af de næste 5 år og det ser han ikke, som en udfordring. 

Lige nu kan han ikke se, at de skal bruge udstyret 10 gange om året, som er det han ser som kanten for, hvornår udstyret tjener sig hjem, men på sigt, er han sikker på, at Bøgskov VVS kommer til det.

Johnny Bøgskovs 3 grunde til at LuminUltra hurtige vandanalyser er vigtige i fremtiden

Knobskudte vandinstallationer

Der ligger jo rigtig mange vandinstallationer, som er knopskudt, igennem årene og som på sigt, kommer til at udvikle større og større problemer, med bakterier

Flere lavtemperatursystemer

Vi kommer til at opleve lavtemperatursystemer, i stadig stigende grad. Lavtemperatursystemer kan gøre det svært, at lave temperaturgymnastik, til at bekæmpe legionella

Overdimensionerede vandrør

I mange gamle bygninger, har man rør liggende, som er voldsomt overdimensioneret, ift. de tappemønstre og det forbrug, man ser nu. Det giver langsommere, udskiftning af vandet, i installationen og øger risiko for legionella

Bestil en demonstration af LuminUltra nu

Kontaktformular

*Vælg dit arbejdsområde
 • Ejendomsdrift
 • Entreprenør
 • Marine og offshore
 • Rådgiver
 • Spildevand
 • Vandværk
 • VVS
 • Andet

Telefon: 70 260 400

Åbningstider: man-tors: 8-16, fre: 8-14

Akutsituation: tast 1 uden for åbningsstid

Mail: info@aquatex.dk

Svartider: inden for 24 timer i hverdage

99 % svarer de havde en god oplevelse med at ringe til Aquatex.

125 besvarelser

Vi betjener virksomheder i hele Danmark

Vi hjælper virksomheder i hele Danmark

Søg efter det du mangler på hele hjemmesiden: